keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Hevosenleikkiä, osa 29

Liiasta empaattisuudesta Siiriä ei ollut koskaan voinut syyttää, mutta viime päivät hän oli ollut todella pahoillaan Samin puolesta. Tämän lapsuuden miettiminen ei tehnyt hyvää hänen projektilleen unohtaa kaikki tunteet poikaa kohtaan. Siiri muisti miten Sami oli tullut hänen luokalleen, pellavapäinen poika oli ollut ujo ja jotenkin eksyneen oloinen, nyt Siiri ymmärsi miksi. Jossain vaiheessa poika oli muuttunut siksi ärsyttäväksi kiusankappaleeksi, jonka tyttö oli tuntenut vuosia, mutta viimeisten kuukausien aikana tästä oli paljastunut vielä uusi puoli. Juuri tuohon Samiin Siiri oli retkahtamassa pahemman kerran.

Koulussa tuntui, että käänsi hän päänsä minne päin tahansa, hän näki Samin ja Janican nuoleskelemassa toisiaan. Siiri ei voinut olla vertaamatta itseään Janicaan ja tuntui, että hän hävisi joka asiassa Samin tyttöystävälle. Janica oli kaunis, muodikas, kurvikas, hauska, sosiaalinen, riehakas ja raju. Mitä hänenlaisellaan harmaavarpusella edes olisi tarjota Samille?

Siiri kiinnitti Leevin käytävälle ja yritti keskittyä vaihteeksi hevosiinsa. Vähän kauempana käytävällä Päivi survoi kännykän takaisin taskuunsa äänekkäästi huokaisten.

- Paskapää, hän vielä tokaisi ja kumartui kiinnittämään suojia valjastettavan hevosen etusiin.
- Ai kuka? Siiri kysyi.
- No se Pete, ei muka pääse perjantaina mun luo käymään, koska pitää auttaa veljeä auton remontissa. Helvetin kiva, että joku auton rassaus on tärkeämpää kuin minä!
Siiri vilkasi ympärilleen ja varmisti, ettei tallissa ollut muita. Hänen oli pakko kysyä Päiviltä yhtä asiaa.

- Onko pussaaminen kivaa?
- Jos mies osaa asiansa niin on, Päivi vastasi hetkeäkään miettimättä. Siirin kysyvän ilmeen nähtyään hän jatkoi luennointia: - Vaihtelee tempoa, ei liian limainen, eikä työnnä kieltä kitarisoihin asti, ehkä vähän pientä näykkimistä, haisee hyvältä.
- Kuka se poika on? nainen kysyi uteliaana.
- Ei kukaan, Siiri kiisti nopeasti.
- Eli ihan yleisellä tasolla olet kiinnostunut suutelun teoriasta? Päivi heitti ilkikurisesti hymyillen.
- Jotain sellaista, tyttö vastasi vältellen.
- Just, just. Mutta muista, että miehet on perseestä! Päivi vielä totesi ja kääntyi takaisin hevosen puoleen.

Hajamielisenä Siiri jatkoi Leevin harjaamista. Hän oli miettinyt hänen ja Samin taannoista suudelmaa, ihanaksi sitä ei voinut kutsua missään nimessä. Ehkä epäonnistuminen oli johtunut hänen kokemattomuudestaan, ehkä hänen pitäisi kokeilla suutelemista uudelleen. Ajatus Samista ihan hänen lähellään sai aikaan tutun väristyksen vatsanpohjassa.

Alkuillasta Siiri halusi viivytellä vielä hetken tallilla ennen tukiopetusta. Sivukorvalla hän kuunteli, kun Päivi ja Matias suunnittelivat hevosten ensi viikon harjoitusohjelmaa. Tytön koko olemus sähköistyi, kun Sami yllättäen astui valjashuoneeseen.

- Moi, mä tulin pikaisesti moikkaamaan Patea, Sami sanoi. Muiden tervehtiessä takaisin, hän vielä jatkoi: - Ja sitten mä haluaisin kutsua teidät kaikki mun synttäreille, jotka on ensi lauantaina. Isä lähtee jollekin pilkkiretkelle ja talo on tyhjillään. Bileet alkaa joskus kuuden maissa, Sami sanoi ja katsoi odottavasti muihin.
- Niin kovasti kuin sakkoliha houkuttaisikin, niin Venla ei ehkä päästä mua, Matias vastasi viitaten uuteen tyttöystäväänsä.
- Kiitos kutsusta, mutta mun teinivuosista on jo niin pitkä aika, ettei niitä enää tartte lähteä verestämään, Päivi jatkoi ja kaikkien katseet kääntyivät Siiriin.
- Äh, en mä tiedä, tyttö mutisi.
- Mene vaan, ethän sä ole ikinä ollut missään bileissä, Matias rohkaisi siskoaan.
- Olenpas, Siiri väitti.
- Ai jotkut ratsastuskisojen päättäjäiset? No siellä se on tunnelma kohdillaan, kun vanhat ratsastajaäijät ahdistelee heppatyttöjä, Matias tuhahti.

Tietenkään Siiri ei voinut tunnustaa, että hän haluaisi mennä. Eihän hän todellakaan ollut mikään bilettäjätyyppi, mutta ajatus Samin seurasta tallin ulkopuolella oli houkutteleva.

- Aattelin kutsua sieltä tallilta niitä heppatyttöjä, että kyllä sullekin olisi siellä seuraa, Sami osoitti sanansa Siirille.
- Mä harkitsen asiaa, Siiri totesi lyhyesti ja nousi lähteäkseen tukiopetukseen.

***

Samilla olivat odotukset korkealla, kaikki kaverit olivat tulossa juhlimaan hänen syntymäpäiviään. Hän todella toivoi, että illasta tulisi mahtava.
- Onko tää tarpeeksi vahvaa? Sami katsoi kysyvästi Juhoa, joka maistoi ämpärissä olevaa boolia.
- Mun mielestä tää on nyt aika hyvä, mitä ite aattelet? Juho vastasi ja joi lasinsa tyhjäksi.
- Kyllä mä luulen, että se kelpaa, Sami sanoi ja vilkaisi ympärilleen. Booli oli valmista keittiön tasolla, olohuoneessa pauhasi musiikki ja vieraiden pitäisi alkaa saapua koska tahansa. Kuin tilauksesta ovikello soi ja Sami lähti avaamaan ovea.

Hymyillen Sami otti juhlavieraita vastaan, sai pieniä lahjoja ja kehotti kavereita käymään peremmälle. Poika yllättyi nähdessään Siirin eteisessä, tyttö sulloi takkiaan täyteen naulakkoon ja näytti upealta, mutta vähän eksyneeltä. Siiri asteli hänen luokseen ja ojensi ryppyisen lahjapaketin.

- Onnea! Sori mulla ei oikein ole toi paketointi hallussa ja kannattaa varmaan avata tuo sitten kun ei ole hirveästi yleisöä ympärillä, tyttö avasi keskustelun hermostuneena.
- Kiitos, ei sun olis tarvinnut, mutta tosi kiva, että tulit.
- Mä en ole vielä ihan varma olenko mä oikeassa paikassa, tyttö totesi epäröiden. Yhdessä he katsoivat olohuoneen täyttäviä juhlijoita.

 - Sä näytät hyvältä, jotenkin erilaiselta, Samin oli pakko lisätä. Hämmentyneenä Siiri sipaisi hiuksiaan, jotka olivat pehmeillä kiharoilla. Mustat pillifarkut saivat Siirin hoikat jalat näyttämään kilometrin pituisilta ja liehuva juhlatoppi spagettiolkaimilla paljasti houkuttelevan paljon vaaleaa ihoa.
- Päivi halusi välttämättä stailata mut. Musta tuntuu, että mulla on niin paljon ripsiväriä ja muuta tököttiä silmissä, etten jaksa pitää niitä auki, Siiri vastasi hymyillen epävarmasti.
- Nätti sä oot, Samilta lipsahti ja hänen yllätyksekseen Siiri punastui ja käänsi katseensa lattiaan.

Ovesta saapui jälleen uusi joukko nuoria ja Sami kääntyi ottaakseen heidät vastaan.

- Musta tuntuu, että Oona ja muutama muu tyttö tallilta on keittiössä. Tai ehkä sä löydät muutakin seuraa, Sami sanoi vielä Siirille ja katsoi miten tyttö lähti hänen osoittamaansa suuntaan. Poika tajusi vielä puristavansa saamaansa pehmeää pakettia käsissään. Hän livahti pikaisesti huoneeseensa, sulloi lahjan syvälle vaatekaappiinsa ja palasi eteiseen.

Aku ja hänen tyttöystävänsä odottivat häntä pullon kera ja heidän takanaan oli Janica riisumassa toppatakkiaan. Pian Janica jo kapsahti hänen kaulaansa.

- Onnea hani! Mulla olisi sulle lahja ja mä haluaisin antaa sen nyt heti.
- No anna toki, Sami virnisti.
- Oikeastaan sun pitäisi tulla tuonne makuuhuoneeseen, että pääsisit kunnolla nauttimaan lahjastasi, Janica hymyili vihjailevasti.
- Ai sellainen lahja… Mä kyllä siirrän sen avaamista myöhemmäksi, nyt pitää toimia vielä kunnon isäntänä ja ottaa vieraita vastaan, Sami selitti ja nyökkäsi ovella seisovalle Millalle ja Oskarille.
- Mä kävin ihan sua varten ostamassa uudet alusvaatteet, Janica houkutteli ja työnsi Samia kohti tämän huonetta.
- Ei nyt, Sami pysyi kannassaan, vaikka tarjous oli todella houkutteleva. Janican otsa kurtistui.
- Siis etkö sä enää halua mua?
- Tietysti haluan, mutta en just nyt voi, Sami yritti selittää.
- Helvetin hauskaa syntymäpäivää, Janica sihahti ja riensi takaisin eteiseen.

Sami huokasi syvään ja nojasi huoneensa oveen, Janican ailahtelevaisuus oli alkanut viime aikoina ärsyttämään. Huokaisten hän lähti tytön perään, mutta päästessään ulos, hän ei nähnyt Janicasta jälkeäkään. Epäröiden hän katsoi tietä molempiin suuntiin, mutta päätti palata sisälle juhliinsa.

Sana bileistä oli levinnyt nuorison keskuudessa ja juhlijoita tuli enemmän kuin Sami olisi uskonutkaan. Kuumissaan ja ärtyneenä hän työntyi vessaan ja lukitsi oven. Musiikin pauhu ja ihmisten äänet kuuluivat vähän vaimeampina valkoisten kaakeleiden keskellä ja uupuneena Sami nojasi pesukoneeseen. Janican kiukuttelu ja kuokkavieraiden paljous olivat saaneet hänen juhlatunnelmansa katoamaan. Samin synkeät ajatukset katkesivat, kun joku alkoi hakata ovea, huokaisten poika suoristautui ja poistui vessasta.

Tungoksen keskellä Sami luovi tiensä keittiöön. Booli oli melkein juotu ja hän kaivoi jääkaapista itselleen kaljan. Ensimmäisen pitkän kulauksen jälkeen hän katseli ympärilleen ja huomasi Siirin istuvan muiden hevostyttöjen kanssa keittiön pöydän ääressä. Tyttö selitti eloisasti jotain muille pöydässä istuville, mutta Samin huomio kiinnittyi Siirin vieressä istuvaan poikaan, joka leikitteli tytön hiuksilla. Mustasukkaisena Sami siirtyi lähemmäksi pöytää ja järkyttyi, kun huomasi Siirin olevan humalassa.

Osa 30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti